ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2022 KAFATOS LECTURE

2022 Kafatos Lecture

Mε μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε, δια ζώσης ή διαδικτυακά, στην εναρκτήρια Διάλεξη Καφάτου 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. Το πρόγραμμα, το οποίο περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω, θα ξεκινήσει στις 18:30 τοπική ώρα με ένα καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, ενώ θα ακολουθήσει Διάλεξη με θέμα «Σύνθετη ιστορία της διπλής μας προέλευσης» από τον διακεκριμένο αναπτυξιακό γενετιστή Denis Duboule.

Η διάλεξη είναι ελεύθερη και ανοικτή στο κοινό. Με τις Kafatos Lectures στοχεύουμε να φέρουμε κάθε χρόνο το παγκόσμιο κοινό σε επαφή με πρωτοποριακή και επίκαιρη έρευνα στις βιοεπιστήμες καθώς και με επιστήμονες, τιμώντας παράλληλα την κληρονομιά του καθηγητή Φώτη Καφάτου, μιας εξέχουσας ελληνικής προσωπικότητας της σύγχρονης βιολογίας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. H ομιλία είναι κατάλληλη για το ευρύ κοινό χωρίς να υπάρχει πρότερη γνώση της θεματολογίας, καθώς και για τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Η σειρά Kafatos Lectures οργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) και το EMBL, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και τη Mathesis.

Ο σύνδεσμος εγγραφής: https://www.embl.org/about/info/alumni/blog/events/kafatos-lectures-2022/

Ο σύνδεσμος για εκ του μακρόθεν παρακολούθηση είναι: https://us02web.zoom.us/j/83801518971#success

Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά Kafatos Lectures: https://www.embl.org/about/info/alumni/blog/events/kafatos-lectures-2022/

 

Πρόγραμμα

18:30-18:40

Καλωσόρισμα: Βασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου

18:40-18:50

Σχετικά με το Βραβείο: Μπάμπης Σαββάκης, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

18:50-19:00

Εισαγωγή στον Denis Duboule: Anne Ephrussi, EMBL

19:00-20:00

Διάλεξη του Denis DubouleΕξέλιξη και Εμβρυϊκή Ανάπτυξη: Η Πολύπλοκη Ιστορία της Διπλής Μας Προέλευσης

20:00-20:30

Reception