Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής

ΙΩΝ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

LinkedIn

Ο Χαράλαμπος-Ίων Βαλλιάνος-Λεβέντης είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική του έρευνα αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εξωτερική διάσταση των πολιτικών της. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζει στις διεθνείς προεκτάσεις και την βιωσιμότητα της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Εντάσσεται στο πλαίσιο της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία. Από τον Μάρτιο του 2020 διατελεί Βοηθός Ερευνητής στο Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής όπου συμμετέχει σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τέλος, είναι Βοηθός Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ σε ζητήματα βιωσιμότητας και περιβάλλοντος. 

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (ΜSc) στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές (European Union in a Global Order), Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, 2017.

Πτυχίο Ιστορίας και Πολιτικής (BA Joint Hons), Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ, Ηνωμένο Βασίλειο, 2015.

 

ΕΡΕΥΝΑ

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Κανονιστική Πολιτική Θεωρία, Κονστρουκτιβισμός, Ευρωπαϊκή Ταυτότητα, Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική, Πολιτική για το Κλίμα, Μετανάστευση.

 

Συμμετοχή σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Εργαστηρίου

Έδρα UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία

Άσκηση προσομοίωσης οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μαθητές Α' και Β' Λυκείου

Παρατηρητήριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Πρόγραμμα ARSINOE

Δημοσιεύσεις

Βαλλιάνος-Λεβέντης Χ.-Ι., (2019). Περιβαλλοντική Ευθύνη και Κλιματική Αλλαγή: Προς Ένα Νέο Παράδειγμα. Future Economic Lab, τεύχος 2ο, σελ. 20-29.

Μέλος της eρευνητικής ομάδας σε: Δούση, Εμμανουέλα. et al, (2022). «Εξορύξεις vs υπεράκτια αιολικά: Μπορεί η Ελλάδα να γίνει πράσινος ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο;», The Green Tank.