Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

18.10.2017

Πρόσκληση για δηλώσεις συμμετοχής

Κύκλος Σεμιναρίων με θέμα την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στη Μεσόγειο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει στη Ρόδο σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα και θα καλύψουν την περίοδο Νοεμβρίου 2017 – Απριλίου 2018. 
Στα σεμινάρια θα διδάξουν κορυφαίοι έλληνες διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί.
Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 10.00 στην αίθουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Θα διδάξει ο πρέσβης κος Γιώργος Σαββαϊδης, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην επικεφαλής της δ/νσης Τουρκίας και πρώην πρέσβης στην Ουάσιγκτον.

Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Α’ δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2017 με ομιλητή τον πρέσβη κο Βασίλειο Κασκαρέλη . Ο κος Κασκαρέλης εχει υπηρετήσει ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ως αναπληρωτής Μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα είναι Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Θα ακολουθήσει το τρίτο σεμινάριο στο Β’ δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2018 με εισηγητή τον πρέσβη κο Παύλο Αποστολίδη. Ο κος Αποστολίδης υπηρέτησε σε πολλές θέσεις που συνδέονταν με τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Την περίοδο 1999-2004 διετέλεσε Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Από το 2010 μέχρι το 2015 είχε το συντονισμό της διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία σχετικά με τη διμερή διαφορά για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Θα ακολουθήσουν τα σεμινάρια Φεβρουαρίου (Β’ δεκαπενθήμερο), Μαρτίου (Β’ Δεκαπενθήμερο) και Απριλίου 2018 (Β’ δεκαπενθήμερο) με εισηγητές τους καθηγητές Θάνο Βερέμη, Θεόδωρο Κουλουμπή και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται Παρασκευή στην αίθουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο και απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νομικούς, στρατιωτικούς και πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων θα δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής που θα συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό μπορούν να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ntalis@aegean.gr μέχρι και την 5η Νοεμβρίου 2017.